Або буде розширюватися демократія, або розширюватимуться диктатури - Арсеній Яценюк (відео)
субота, 18 червня 2022, 10:09

Політично рішення про надання Україні статусу кандидата в члени ЄС  вже практично прийняте: «Народ України це виборов двома революціями і двома війнами. Європейський Союз бачить для себе, що це є ключовий історичний момент розширення і посилення ЄС», - наголосив Прем‘єр-міністр України 2014-2016 років Арсеній Яценюк в ефірі каналу «Еспресо». 

Арсеній Яценюк нагадав, що коли 2013 року замість підписання угоди про асоціацію з ЄС тодішній президент Янукович «під тиском Путіна відмовився це підписувати, і Україна змушена була в 2014 році боротися за своє право стати членом Європейського Союзу».

«Якщо Європейський Союз прийме інше рішення, ніж надати Україні статус кандидата на членство в ЄС, - це рішення під аплодисменти для Москви і для Пекіну», - наголосив він. 

«Або демократія буде розширюватися, або диктатури, такі як Путін і всі інші, будуть розширюватися», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Водночас він наголосив, що найважливіше - не отримати статус кандидата, а стати членом Європейського Союзу:

«А це дуже складна дорога.  Вона передбачає те, щоби українська влада приймала дуже відповідальні, непопулістичні, складні, але єдино правильні рішення – рішення, які спрямовані на те, щоб Україна за стандартами економіки, верховенства права, фінансів, свободи слова, боротьби з корупцією відповідала стандартам Європейського Союзу». 

Він підкреслив, що на посту глави уряду в 2014-2016 роках проводив реформи, які безпосередньо були передбачені Угодою про асоціацію з ЄС:

«Я чудово усвідомлював, що втрачу рейтинг. Я його втратив. Але я не втратив країну, тому що ті реформи, які ми проводимо, - ті реформи наблизять Україну до ЄС».

«Єдиний вибір (влади)  – це не популізм, це не рейтинги, а це реальні зміни в країни, які зроблять Україну членом ЄС. Цього вимагає народ України. У нас зараз неймовірний шанс, щоб нарешті зробити Україну членом Європейського Союзу. І ми обов’язково цим шансом скористаємося», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua