Агресія Росії не зупинить плани України щодо створення корабельно-катерного угрупування ВМС у Азовському морі, - Турчинов
середа, 19 грудня 2018, 17:05

Агресія Росії не зупинить наші плани щодо створення корабельно-катерного угрупування ВМС у Азовському морі.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України, один з лідерів партії "Народний фронт" Олександр Турчинов в інтерв’ю "BBC News Україна".

"Ми системно працюємо над посиленням берегової оборони Чорного і Азовського узбережжя. З цією метою будуть залучені нові та модернізовані ракетні комплекси. Це дозволить нам не тільки ефективно протидіяти будь-яким десантним операціям, але й знищити будь-який корабель, що загрожує нашій країні на відстані 300 кілометрів, навіть коли він розташований у порту базування, - зазначив він. - Ми повинні довести всьому світу, що Україна не втратила своїх позицій в Азовському морі, і це море, де діє міжнародне право, і можуть перебувати як українські, так й іноземні кораблі".

Секретар РНБО України також заявив, що українські військові кораблі і надалі проходитимуть Керченською протокою. "Це для нас принципово. Якщо ми зупинимось і відступимо, то Росія фактично виконає своє завдання із захоплення Азовського моря, пред’явить світу самовизначені нові морські кордони в Чорному морі, де-факто легалізувавши окупацію Криму", - зазначив він.

Турчинов повідомив, що Україна пропонує і зарубіжним партнерам взяти участь у проході з українських чорноморських портів до українських портів на Азовському узбережжі.

"Будемо запрошувати представників ОБСЄ та інших міжнародних організацій, щоб вони були присутні на наших кораблях, для того, щоб довести всьому світу, що Україна та її моряки не порушують жодних законів і міжнародних правил. У нас немає альтернативи таким діям", - підсумував він.

Відповідаючи на запитання, Олександр Турчинов зазначив, що після подій 25 листопада РФ "засуджена, але не покарана", і висловив переконання, що після такої агресії повинні бути значно посилені санкції проти Росії, вжиті відповідні заходи щодо російського флоту по всьому світу, інакше наступні дії будуть ще кривавішими і небезпечнішими не лише для України, а й для всього світу.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua