Активісти отримали реальний шанс конролювати роботу комунальних та державних підприємств, - Вадим Кривенко
п’ятниця, 19 лютого 2016, 12:28

Ухвалений парламентом закон, який дозволяє створювати наглядові ради на комунальних та державних підприємствах і вносити до їх складу незалежних директорів, є великим кроком до прозорості та відкритості їхньої роботи.

Про це заявив депутат фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Вадим Кривенко, повідомили в прес-службі Житомирської обласної партійної організації в п’ятницю, 19 лютого.

«Це досить знакове рішення, адже можливість створювати наглядову раду захистить підприємства від політичного тиску чи втручання, і забезпечить цілковиту прозорість у роботі таких установ. Ми часто чуємо від активістів, що на державних та комунальних підприємствах процвітає корупція. Тепер же слідкувати за тим, аби її не було і підприємства не були штучно збитковими, зможе кожен, хто увійде до наглядової ради»,  - зазначив Вадим Кривенко.

Він нагадав, що до наглядових рад увійдуть представники держави та незалежні представники, яких буде більшість. Кабмін та місцеві ради повинні визначити перелік підприємств, на яких наглядова рада має бути створена в обов’язковому порядку. З метою підвищення прозорості на державних та комунальних підприємствах також передбачається, що річна звітність держкомпаній підлягає обов'язковому незалежному аудиту.

«Але варто пам’ятати, що входження до наглядової ради – це не тільки можливість контролювати роботу підприємства, а й відповідальність за нього», - резюмував Вадим Кривенко.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua