Американська BUNGE інвестує в інфраструктуру Миколаївського порту $30 млн, - Володимир Омелян
вівторок, 29 серпня 2017, 10:54

Американська компанія BUNGE інвестує у розвиток інфраструктури Миколаївського порту 30 млн доларів США.

Відповідний меморандум було підписано 28 серпня в присутності міністра інфраструктури, представника партії «Народний фронт» Володимира Омеляна та Надзвичайного і Повноважного Посла США в Україні Марі Йованович.

Це третій великий інфраструктурний проект, який буде реалізовано BUNGE на території Миколаївського порту.

«BUNGE - інвестор, якого чекають в Україні. Ви знаєте, що ця компанія має майже 100-літню історію. Це - компанія, яка працює в більш ніж 40 країнах світу. Вона здійснює свою діяльність в аграрному секторі і є одним із провідних світових експортерів зернових та олійних вантажів, а також, що важливо, одним із ключових інвесторів у Миколаївському морському порту», - зазначив Володимир Омелян.

Він нагадав, що у 2011 році проінвестовано сучасний термінал на $100 млн, у 2016 році проект будівництва перевантажувального комплексу вартістю $180 млн. «Ми віримо, що третя черга, меморандум про яку підписується сьогодні, дасть суттєве збільшення як перевалки, так і переробки на території самого порту», - додав міністр.

Володимир Омелян наголосив, що Україна справді відкрита для інвесторів і гаряче їх вітає у будь-яких куточках нашої держави. Він також подякував посольству США в Україні, «яке є надійним партнером Міністерства інфраструктури у всіх великих проектах».

Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович своєю чергою підкреслила, що Україна стає більш привабливим місцем для іноземних інвестицій. «Я вітаю підтримку від Міністерства інфраструктури України, а також від АМПУ для розширення діяльності компанії BUNGE в Миколаєві. Ця підтримка має дуже важливе значення. Вона свідчить про прагнення до покращення бізнес-клімату в Україні та побудови тієї країни, в якій, на мою думку, хоче жити кожен українець», - наголосила вона.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua