Андрій Іванчук: Приватизація дозволить залучити в Україну іноземні інвестиції і створити додаткові робочі місця (відео)
вівторок, 21 квітня 2015, 17:32

Комітет Верховної Ради з питань економічної політики рекомендує прийняти за основу урядовий законопроект №1567 «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, та деякі питання діяльності об'єктів, що виключаються з такого переліку».

Про це повідомив голова Комітету, представник «Народного фронту» Андрій Іванчук за підсумками засідання Комітету.

За його словами, згідно з законопроектом, з переліку буде виведена певна кількість нестратегічних державних підприємств, щоб надати можливість інвесторам вкладати в них свої кошти.

У разі прийняття закону Уряд і Фонд державного майна мають ухвалити рішення про початок та спосіб приватизації.

«Тобто до початку приватизації ми маємо дуже багато чинників та запобіжників, тому я вважаю, що до другого читання ми можемо дуже якісно поправити цей законопроект», - зауважив голова Комітету.

Андрій Іванчук зазначив, що на необхідності ухвалення цього законопроекту також неодноразово наполягав Президент України.

Голова Комітету наголосив, що ефективна приватизація дозволить створити нові робочі місця.

«80-90% цих державних підприємств не працюють, тобто там фактично немає робочих місць, зарплат немає. Тому потрібен інвестор, який може туди вкласти гроші», - сказав він.

У свою чергу член фракції «Народний фронт» Сергій Фаєрмарк також наголосив на необхідності залучення в країну інвесторів.

За його словами, на приватизацію слід дивитися як на процес розвитку країни, а не як на формальну передачу підприємства від одного власника до іншого.

«Сьогодні інвестори стоять на порозі нашої країни. Для цього приймається ціла низка інших законів, які підвищують позиції української економіки у світових рейтингах. Це комплексна робота Кабінету Міністрів», - сказав він.

При цьому народний депутат наголосив на тому, що «ті підприємства, які сьогодні гарантують безпеку країни і повинні максимально контролюватися державою, ні сьогодні, ні завтра не потраплять до списку підприємств, що можуть бути приватизовані».

«Кабінет Міністрів подав цілком відкритий законопроект і сам відкритий для обговорення. Тільки це обговорення має буде конструктивним, чого не вистачає дуже багатьом депутатам», - резюмував Сергій Фаєрмарк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua