Андрій Парубій: Місцеві вибори відбудуться за відкритою і чесною виборчою системою (відео)
п’ятниця, 5 червня 2015, 12:54

Новий закон про місцеві вибори може бути ухвалений і підписаний Президентом до 15 липня.

Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій у четвер увечері, 4 червня, в ефірі «5 каналу».

За його словами, в червні це буде одним з основних питань, які розглядатиме Верховна Рада.

Представник «Народного фронту» зазначив, що вже наступного тижня у Парламенті буде проведено круглий стіл щодо обговорення законопроекту про місцеві вибори за участю експертів.

«Ми проводимо велику роботу щодо роз’яснення пунктів цього законопроекту», - наголосив він.

Перший віце-спікер запевнив, що робитиме все можливе, аби наступного пленарного тижня проект закону було розглянуто в першому читанні.

«Це дасть нам змогу в останній пленарний тиждень липня ухвалити документ у другому читанні і в цілому, щоб ми станом на 15 липня могли вийти на повністю підготовлений та підписаний Президентом закон», - сказав Андрій Парубій.

«Наступного пленарного тижня – перше читання, у липні – друге читання, щоб ми могли провести місцеві вибори 31 жовтня за новою, відкритою, чесною виборчою системою, де позиція виборця буде визначальною не лише в тому плані, які політичні сили прийдуть до влади, а й тому, хто саме їх представлятиме», - додав він.

Парубій також зазначив, що мають бути вироблені загальні принципи взаємодії, що не дозволять членам проєвропейської коаліції допустити конфлікту на місцевих виборах та «війну всіх проти всіх».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua