Андрій Парубій: Путін хоче нав'язати Україні військовий анклав і мати вплив на внутрішню і зовнішню політику (відео)
понеділок, 8 червня 2015, 13:17

 

Децентралізація передбачає перенесення центру ухвалення рішень на місця, а те, що нав'язує Путін під назвою «децентралізація», - це бажання тиснути на внутрішню і зовнішню політику України.

Про це сьогодні під час засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО заявив Перший заступник Голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій.

«Це подібна реформа до тієї, яка була у Польщі, коли ключові центри прийняття рішень переносяться на найнижчі рівні – туди, де люди можуть самостійно визначати, куди можуть бути спрямовані кошти. І, власне, під цю систему ми проводимо і бюджетну, і податкову реформи, і зміни до Конституції», - сказав він.

«Це ключова річ - менше повноважень Києва, і більше повноважень на найнижчі рівні», - наголосив Перший віце-спікер.

Натомість, за його словами, коли Путін говорить про децентралізацію, він має на увазі зміцнити неукраїнську владу на території Донецької і Луганської областей.

«Плани Путіна щодо децентралізації - це насправді не воля людей, які там живуть, це механізм впливу на зовнішню і внутрішню політику України. Не секрет, що це робиться для того, щоб не допустити вступ України до ЄС та НАТО і мати такий військовий анклав, який є в Молдові, аби впливати на зовнішню і внутрішню політику України», - пояснив представник «Народного фронту».

Андрій Парубій підкреслив, що в геополітичних планах Путіна Україна не є кінцевою точкою, і це добре усвідомлюють і в Польщі, і в країнах Балтії.

«Якщо ми не зупинимо Путіна в Україні, невідомо де його танки опиняться завтра. Тому треба дуже чітко розрізняти те, що проводиться реформами в Україні, і те, що нав'язує Путін», - підкреслив він.

«Я хочу нагадати фразу Путіна, коли він сказав, що розвал Радянського Союзу був найбільшою геополітичної трагедією ХХ століття. Власне, у цій фразі і проглядаються його геополітичні плани і його намагання розколоти Європу і США», - резюмував Перший заступник Голови Верховної Ради.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua