Рада може розглянути посилення санкцій проти Росії наступного тижня, – Андрій Парубій (відео)
четвер, 16 квітня 2015, 12:38

Перший заступник Голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій на найближчій Погоджувальній раді наполягатиме на включенні до порядку денного парламенту пакету законопроектів щодо посилення санкцій проти Російської Федерації.

Про це він заявив в ефірі «5 каналу».

«Минулого тижня міжфракційне депутатське об'єднання «Самооборона Майдану» розробило цілий ряд санкційних законів, які повинні примусити запровадити санкції проти Росії», - повідомив Андрій Парубій.

«Я подав постанову щодо проведення моніторингу: в яких сферах є активи країни-агресора», - наголосив Перший віце-спікер.

За його словами, такий моніторинг слід робити відповідно до рішення РНБО, ухваленого у січні 2015 року про санкції щодо 25-ти російських олігархів, які мають власність в Україні.

Він зазначив, що «у російській Держдумі є багато відверто антиукраїнських депутатів, які не просто мають майно в Україні, а й чинять серйозний вплив на наші монополії, що є зовсім неправильно».

Також, як підкреслив представник «Народного фронту», Україна наполягатиме на тому, аби європейські країни запровадили посилені санкції проти Росії.

«Багато з європейських країн скаржаться, що вони в результаті введення санкцій проти Росії отримають значні економічні втрати, але ми вимагаємо від них все таки це зробити. Україна вводить санкції ще більш жорсткіші, ніж європейці, і в багатьох секторах це вже було зроблено», - наголосив Андрій Парубій.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua