Андрій Парубій: Україна цінує зусилля, які Франція докладає до врегулювання конфлікту на Сході
п’ятниця, 5 червня 2015, 11:42

Перший заступник Голови Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій наголошує, що Україна шанує і високо оцінює ті зусилля, які Франція докладає до врегулювання конфлікту на Сході нашої держави.

Про це він сказав у п’ятницю, 5 червня, під час зустрічі з делегацією групи дружби «Франція-Україна» Сенату Французької Республіки на чолі з Ерве Мореєм.

«Україні важливо знати, що Франція у ці важкі часи поруч з Україною», - підкреслив Парубій.

«Для нас це дуже важливо, в такі непрості моменти життя виявляються справжні друзі», - зазначив він, нагадавши, що Сенат вже ратифікував Угоду про асоціацію України з ЄС, а Національні збори Франції зроблять цей важливий крок у червні.

У свою чергу Ерве Морей подякував за можливість такого візиту для групи дружби і повідомив, що головна їхня мета - розвивати обмін досвідом у питаннях децентралізації влади.

«Ми вважаємо, що досвід Франції щодо функціонування органів місцевого самоврядування досить високий, і його елементи можуть бути запроваджені в Україні», - зазначив він.

Заступник Голови групи дружби «Франція-Україна» Сенату Французької Республіки Жак Лежандр, який є головою Комітету з питань оборони, повідомив, що французька делегація побувала у Маріуполі і сама побачила ситуацію, яка там склалася.

«Ми поділимося враженнями з французькою пресою», - сказав він.

Андрій Парубій у цьому контексті наголосив, що важливо, аби у Європі знали і розуміли, що відбувається в Україні, «бо у війні, розв’язаній проти нашої країни, задіяні не лише потужні збройні сили, а й потужна інформаційна сила».

Він зазначив, що «останні наступи на Мар’їнку продемонстрували агресивні плани Росії», «але те, що ми їх зупинили - це і заслуга Європи».

Він висловився за продовження і збереження санкцій, «бо спільна позиція Європи - це один з важливих факторів подолання агресора».

Перший заступник Голови Верховної Ради також подякував за підтримку у підготовці і проведенні реформи з децентралізації, підкресливши, що «це велика, масивна реформа», яка потребує і нового виборчого законодавства.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua