Андрій Парубій зустрівся із заступником Генерального Секретаря НАТО Вершбоу
вівторок, 19 травня 2015, 12:09

Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник «Народного фронту»  Андрій Парубій у рамках участі у 61-й весняній сесії Парламентської Асамблеї НАТО у Будапешті 18 травня зустрівся із заступником Генерального Секретаря НАТО Александром Вершбоу.

Під час зустрічі сторони обговорили важливі кроки, що їх необхідно вжити для протидії агресії з боку Російської Федерації, та шляхи реформування сектора безпеки та оборони України.

Під час пленарного засідання ПА НАТО Андрій Парубій також виступив із доповіддю на тему стратегічної важливості ефективної співпраці Україна-НАТО як для європейської, так і для міжнародної безпеки і миру, особливо в сьогоднішніх умовах боротьби України з російською агресією.

Під час виступу Перший заступник Голови Верховної Ради наголосив, що сьогоднішня тісна співпраця України з НАТО відбувається в умовах комплексної російської агресії, анексії та окупації Росією частини території України. Це надає особливого значення взаєминам Україна-НАТО, зазначив він. Російська агресія, підкреслив Андрій Парубій, є загрозою і викликом не тільки Україні, а й усій Європі, всій системі колективної безпеки, світовому порядку і базовим принципам міжнародного права.

Андрій Парубій зазначив, що Україні вдалося заручитися підтримкою всіх 28 країн і внести поправки до тексту резолюції щодо розширення НАТО стосовно визнання зміни політики України у частині «поновлення її євроатлантичних прагнень».

«Спочатку в проекті резолюції не було згадки про Україну, але українська делегація протягом трьох днів роботи ПА НАТО доклала максимум зусиль і домоглася того, щоб в резолюцію була включена правка про визнання євроатлантичного прагнення України. Це один з ключових документів, на якому базує свою діяльність НАТО», - сказав представник «Народного фронту» Андрій Парубій.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua