Обґрунтованість комунальних тарифів перевірять міжнародні аудитори, - Андрій Тетерук (відео)
вівторок, 16 червня 2015, 12:15

Залучення міжнародних аудиторських компаній до перевірки обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги дозволить зняти політичну температуру та прибрати привід для безпідставного піару.

Про це  заявив Перший заступник голови фракції «Народний фронт» у Верховній Раді Андрій Тетерук у вівторок, 16 червня, виступаючи з парламентської трибуни.

Коментуючи закиди на адресу Уряду через тарифну політику, він нагадав, що питання встановлення тарифів входить до сфери компетентності не Кабінету міністрів, а Національної комісії з регулювання електроенергетики.

Андрій Тетерук повідомив, що до перевірки обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги залучено чотири провідні міжнародні аудиторські компанії.

«Вже до кінця поточного тижня буде отримано результат першого етапу аудиту, який буде представлено громадськості», - повідомив народний депутат.

Депутат від імені фракції «Народний фронт» звернувся до лідера фракції «Батьківщина» Юлії Тимошенко з пропозицією «припинити безпідставну критику тарифної політики, а натомість обійняти посаду голови Національної комісії з регулювання електроенергетики, щоб на практиці довести свою здатність зменшити тарифи за сьогоднішніх умов».

Андрій Тетерук також поінформував, що Уряд готовий до ще більшого спрощення механізму надання субсидій.

«Це дасть можливість уникати необхідності вносити зайві дані, які часто ставали причиною некоректного оформлення документів», - пояснив депутат.

За його словами, це робиться для того, щоб зменшити фактор чиновника, який не зумів чи не захотів пояснити споживачеві, як правильно заповнити анкету.

«Людина прийшла, заповнила документи і буде впевнена, що отримає допомогу від держави», - аргументував представник «Народного фронту».

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua