Андрій Тетерук: Потрібно полегшити отримання українського громадянства іноземцям, які захищають країну на Сході
п’ятниця, 24 квітня 2015, 17:01

Держава має посприяти, аби іноземці в добровольчих батальйонах, які разом з українцями воюють на Донбасі проти російських окупантів, отримали українське громадянство і продовжили службу в Збройних Силах України.

Про це заявив Перший заступник голови фракції «Народний фронт», член Комітету з питань національної безпеки та оборони Андрій Тетерук, коментуючи законопроект №2389.

«Якщо у нас є патріотично налаштовані громадяни, які бажають ризикувати своїм життя, аби Україна нарешті виборола свою незалежність - ми маємо бути чесними по відношенню до них і надати їм можливість прийняти українське громадянство і стати повноцінними членами українського суспільства», - сказав Тетерук.

Він підкреслив, що «Народний фронт» та інші фракції коаліції рішуче налаштовані допомагати тим, хто боронить Україну.

Народний депутат зазначив, що законопроект передбачає полегшення прийняття українського громадянства та подальшого влаштування на службу в ЗСУ.

За словами Андрія Тетерука, парламент уже зробив кілька кроків щодо надання статусу іноземцям у складі добровольчих батальйонів.

«Зараз треба надати цим іноземним громадянам можливість користуватися тими пільгами та перевагами, які мають військовослужбовці на сьогоднішній день», - наголосив представник Комітету з нацбезпеки та оборони.

Він зазначив, що разом з українцями проти агресора воюють люди з пострадянських країн, які щиро люблять і переживають за український народ: «Це є і росіяни, і білоруси,  і грузини, і євреї, і українці, які тривалий час проживали в інших країнах, але вважають за необхідне повернутися на історичну землю і захищати її від російських терористичних окупаційних військ».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua