Андрій Іванчук: Антимонопольний комітет стане більш ефективним і прозорим (відео)
четвер, 12 листопада 2015, 12:16

Ухвалені парламентом у першому читанні законопроекти №№2431 та 2168а дозволять регулювати діяльність Антимонопольного комітету та підвищити ефективність роботи цього органу.

Про це в коментарі журналістам заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Щодо законопроекту №2431, він стосується системи прозорості та публічності в Антимонопольному комітеті, це дуже правильно. Запроваджується методика нарахування штрафів, чого раніше не було, закон встановлює певні межі", - сказав народний депутат.

Як зазначається у пояснювальній записці, закон визначає методику розрахунку розмірів штрафів, які Антимонопольний комітет може накладати на суб'єкти господарювання у разі порушень, а також регулює порядок оскарження цих штрафів у господарських судах та види рішень, які з цього приводу може приймати суд.

Що стосується законопроекту №2168а, то він вносить зміни у закон про захист економічної конкуренції, які покликані підвищити ефективність контролю за економічними концентраціями. Даний закон також покликаний покращити інвестиційний клімат в Україні.

"На друге читання доопрацюємо. Думаю, будуть дуже якісні законопроекти", - резюмував народний депутат.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua