Андрій Іванчук: Бюджет на 2016 рік має бути прийнятий до кінця року (відео)
четвер, 24 грудня 2015, 11:20

Бюджет має бути прийнятий до кінця року, інакше держава може не отримати підтримки МВФ, що призведе до економічної нестабільності у країні. 

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук у середу в ефірі ТРК "Україна".

"Не прийняти бюджет не можуть. Якщо депутати не приймуть законопроекти, які пов'язані із бюджетом, не буде прийнятий і сам бюджет 2016 - це означає, що народ України залишиться без заробітних плат, пенсій, фінансування армії, без міжнародної підтримки, курс валют буде захмарним. Під питанням буде знаходитись економічна стабільність, яку вдалося досягти Уряду і коаліції в такий складний період для держави", - наголосив він.

Також Андрій Іванчук додав, що Уряд пішов на зустріч всім вимогам, які були висунуті від фракцій і депутатів, та погодив законопроекти із міжнародними кредиторами.

"Вже два тижні між Урядом і парламентаріями йде дискусія відносно законопроектів, які формують видаткову і дохідну частини бюджету. Ми повинні розуміти, що прийнявши бюджет на 2016 рік, ми отримаємо збільшення соціальних стандартів на 12%, отримаємо 113 млрд грн для фінансування безпеки і оборони нашої країни, 38 млрд грн піде для виплати субсидій. І саме головне - ми отримаємо економічну стабільність, фіксований курс гривні і підтримку міжнародних донорів", - підкреслив народний депутат.

"Основні питання, які стосуються акцизного збору, підтримки сільського господарства, рентних платежів, платежів за радіочастоти і багато інших – компроміси досягнуті. Залишилося тільки одне – щоб парламент їх прийняв", - додав він.

Відповідаючи на запитання журналіста про вимоги МВФ прийняти бюджет, Андрій Іванчук відповів: "У нас є вимоги від МВФ, щоб бюджет був прийнятий у рамках 3,7% від ВВП. Також МВФ вимагає, щоб у законопроектах були вказані реформи, які необхідні для економічного розвитку нашої держави. Тому я закликаю своїх колег відкинути політичні інсинуації і проголосувати за законопроекти, щоб ми зустріли новий рік із бюджетом".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua