Андрій Іванчук: Демократична коаліція – це єдина конструкція, яка може забезпечити успіх
п’ятниця, 11 грудня 2015, 10:38

Нинішня коаліція – це єдина модель в цьому парламенті, яка може працювати і брати на себе відповідальність.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук у четвер в ефірі каналу "Еспресо ТВ".

"В коаліції 280 народних депутатів. Якщо "Народний фронт" не голосує за відставку уряду, з ким потрібно набирати голоси?  З представниками "Опозиційного блоку", - сказав він.

"Тобто, це все буде "ширка" проти Яценюка і проти "Народного фронту". Ви хочете, щоб деякі депутати з представниками "Опозиційного блоку" спочатку відправили уряд у відставку, розвалили коаліцію, а ми в ній залишались і когось підтримували?", - запитав народний депутат.

На думку Андрія Іванчука, в країні реалізується комплексний сценарій з дестабілізації ситуації, інспірований ззовні. В разі його успішної реалізації постане необхідність в проведенні дострокових парламентських виборів.

"Якщо відбудеться цей кремлівський сценарій, то парламент VIII-го скликання ніколи вже більше не обере уряд. Це пряма дорога до дострокових парламентських виборів", - сказав він.

Народний депутат зазначив, що однією зі складових цього сценарію є звинувачення з боку Міхеіла Саакашвілі, спрямовані на дискредитацію оточення Прем'єр-міністра і самого Арсенія Яценюка.

"Мені такі речі нагадують дурдом. Коли людина просто вигадує звинувачення, котрі в публічному просторі спростовані. Йде дискредитаційна кампанія, яка спрямована на оточення Прем'єр-міністра", - наголосив він.

Андрій Іванчук також спростував звинувачення, які лунають на його адресу.

"Я хотів би, щоб перед тим, як мене звинувачувати, мене хоча б запитали. Жоден журналіст не звернувся до мене, коли писали ці брудні, замовні статті. Ніхто мене не викликає на якусь публічну дискусію", - наголосив парламентарій.

Народний депутат підкреслив, що суб’єкти коаліції мають виважено реагувати на відповідні заяви.

"Фракція "Народний фронт" - не ворог БПП. Всім хочеться нас розсварити. Тут треба говорити про конкретну людину, і той, хто говорить брехню, нехай за неї відповідає. Тому що така безкарність і безвідповідальність призведе до хаосу", - резюмував Андрій Іванчук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua