Андрій Іванчук: Економічна політика країни має полягати в добробуті кожного українця (відео)
субота, 11 листопада 2017, 16:02

Економічна політика України полягає у тому, щоб економіка працювала на розвиток держави і її громадян.

На цьому наголосив заступник голови фракції "Народний фронт", Голова комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук під час  з’їзду «Народного фронту» в суботу, 11 листопада.

"До Революції гідності - це була політика, коли вся країна працювала на сім’ю Януковича. Коли всі гроші з державного сектору, економіки і бюджету виводилися в офшори. Економічна політика Уряду Арсенія Яценюка полягала у виплаті зарплат вчителям, лікарям, фінансуванні армії", - сказав народний депутат.

За його словами, політика, яку проводили до Революції гідності, полягала у тому, щоб зробити країну залежною і зруйнувати її обороноздатність, але "Уряду Яценюка вдалося відвести ці загрози і розпочати проводити  реформи".

"Ми запровадили систему прозорих закупівель і це дозволяє економити до 40% державних коштів. Економіка почала еволюціонувати і це дало поштовх для багатьох галузей. А раніше ці кошти просто розкрадалися", - зазначив Голова економічного комітету.

Андрій Іванчук зауважив, що уряд Яценюка і уряд Гройсмана знаходились в різних умовах і перед ними були різні виклики. На момент призначення уряду Яценюка в державній казні було 100 тисяч гривень, а коли він йшов із посади – майже 100 мільярдів. І це дало змогу нинішньому уряду проводити реформи в країні.

"Окремі політикани заявляють, що ріст ВВП поганий. Ви думаєте вони не знають, що ми втратили 20% економіки країни за рахунок анексії і війни? Що ми воюємо з Росією, в якої одна із самих потужних армій в світі. Не розуміють, в якій ситуації знаходиться на сьогодні українська держава?", - обурився депутат.

"Дуже легко критикувати, пенсії підняли замало, зарплати - замало, ріст ВВП малий. Я розумію, що можна було зробити більше, але ми знаходимося в дуже важких реаліях. Варто подякувати, що нам вдалося врятувати державу від дефолту, що ми забезпечили потреби армії і змогли вистояти", - підкреслив він.

Завершуючи  виступ,  Іванчук сказав, що залишилось два роки роботи парламентської фракції. З’їзд - це гарна  нагода пригадати, що вже зроблено і що необхідно виконати за наступні два роки.

"Сьогодні ми згадали, що ми зробили за ці три роки. Скільки ми виконали обіцянок, які ми давали тим людям, котрі за нас голосували. Тим людям, завдяки яким ми зайняли перше місце на парламентських виборах 2014 року. Із сьогоднішнього дня, ми повинні за 2 роки зробити більше, ніж вже зроблено. І на наступних виборах, ми сміливо будемо дивитися людям в очі і гордитися роботою кожного з  нас. І вони знову дадуть нам наше достойне перше місце", - резюмував Андрій Іванчук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua