Андрій Іванчук: Кодекс з процедур банкрутства покращить бізнес-клімат і сприятиме залученню інвестицій в країну (фото, відео)
середа, 19 вересня 2018, 11:24

Верховна Рада вже в наступному місяці може ухвалити Кодекс з процедур банкрутства, який дозволить Україні суттєво піднятися у рейтингу Doing Business.

Про це заявив Голова Комітету з питань економічної політики, народний депутат фракції “Народний фронт” Андрій Іванчук на відкритті Міжнародної конференції з реформування системи банкрутства.

Кодекс був прийнятий Верховною Радою у першому читанні і підготовлений до другого читання робочою групою, створеною при Комітеті ВРУ з питань економічної політики.

“Всього від народних депутатів надійшло понад 1,3 тис. поправок, переважна більшість яких врахована. До другого читання проект Кодексу було суттєво доповнено та покращено його рівень як ідеологічно, так і з точки зору законотворчої техніки. Структура Кодексу в процесі роботи повністю перероблена – тепер замість двох книг Кодекс складається з чотирьох”, - розповів Андрій Іванчук.

Як наголосив Голова Комітету, проект Кодексу отримав підтримку з боку МВФ, Світового банку, НБУ, банківської спільноти, арбітражних керуючих, представників експертного середовища.

“Прийняття Кодексу дозволить Україні підвищити ефективність процедур банкрутства, покращити бізнес-клімат, що сприятиме відновленню платоспроможності українських підприємств, залученню інвестицій в економіку. Також ухвалення змін в корпоративному банкрутстві дасть Україні можливість суттєво піднятися в рейтингу Doing Business, в тому числі і за компонентом “Вирішення неплатоспроможності”, - підкреслив Андрій Іванчук.

Народний депутат зазначив, що за результатами конференції будуть сформовані всі рекомендації щодо доопрацювання Кодексу.

 

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua