Андрій Іванчук: Компаніям із санкційного списку заборонять брати участь в концентрації бізнесу в Україні
четвер, 9 листопада 2017, 21:20

Верховна Рада прийняла за основу та в цілому законопроект №4287 «Про внесення змін до Закону України «Про захист економічної конкуренції». Норми закону дадуть право Антимонопольному комітету  не розглядати скарг компаній, які підпадають під дію закону «Про санкції».

Як нагадав народний депутат фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, «ми всі разом голосували за введення санкцій проти компаній, які представляють країну-агресора чи працюють проти української економіки».

«На жаль, законодавством залишилось неврегульованим питання відмови в поглинанні, злитті чи продажі часток компаній, які є в законі про санкції. Ми маємо на законодавчому рівні надати цю можливість Антимонопольному комітету. Ми повинні дати чітку відповідь - компанії, які входять в санкційний список, не мають права на поглинання, злиття, концентрації», - сказав Іванчук.

Голова комітету підкреслив, що Антимонопольний комітет отримає правовий механізм відмови у розгляді заяв, що не допускатиме легітимацію придбань та злиттів суб’єктів господарювання за участю осіб, до яких застосовується спеціальні економічні заходи під час здійснення контролю за концентраціями суб’єктів господарювання.

«Ми маємо внести відповідні зміни. На сьогодні Антимонопольний комітет це робить, але тільки із патріотичних міркувань, він не розглядає заяви і не дає дозвіл підприємствам, які включені до санкційного списку. Ми повинні, як парламент, внести ці зміни, щоб він це робив спираючись на норми законодавства», - резюмував Андрій Іванчук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua