Андрій Іванчук: Нові механізми моніторингу державних закупівель посилять систему захисту ProZorro (відео)
четвер, 9 листопада 2017, 18:03

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №4738-д "Про внесення змін до Закону України "Про публічні закупівлі" та деяких законів України щодо здійснення моніторингу закупівель", який спрямований на усунення неузгодженостей у законі  щодо здійснення моніторингу закупівель та з метою попередження порушень у сфері закупівель та дотримання замовниками законодавства на всіх стадіях закупівлі.

Як повідомив народний депутат фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, "цей законопроект стосується публічних закупівель, які  працюють на базі системи ProZorro і дозволяє значно зекономити кошти  державного бюджету".

"При розгляді законопроекту ми врахували всі пропозиції і це збалансоване рішення, яке підтримується державними органами та громадськими організаціями", - сказав він.

Голова комітету підкреслив, що державні закупівлі завжди були можливістю для корупційних схем, але сьогодні ці схеми унеможливлені.

"На сьогодні система ProZorro дає можливість економити мільярди гривень для українського бюджету при проведенні закупівель. Даним законопроектом планується вивести на новий рівень моніторинг державних закупівель та ліквідувати прогалини, які існують", - зазначив Іванчук.

За його словами, нові механізми моніторингу державних закупівель дозволять в режимі реального часу усувати недоліки при проведенні торгів не припиняючи процедуру.

"Ми отримаємо можливість контролювати всі державні закупівлі, які відбуваються в країні. Державна аудиторська служба буде звітувати і це дозволить навести порядок у державних закупівлях, - резюмував Андрій Іванчук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua