Андрій Іванчук: Новий закон про товариства з обмеженою відповідальністю врегулює відносини у важливому секторі економіки (відео)
четвер, 7 квітня 2016, 18:32

Нова редакція закону про товариства з обмеженою відповідальністю дозволить усунути неузгодженості і впорядкує методи роботи ТОВ згідно сучасних реалій.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

Він повідомив, що у четвер Комітет провів круглий стіл на тему "Нова редакція закону України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю".

"Мета нашого круглого столу - бажання і необхідність внесення до парламенту нової редакції закону про товариства із обмеженою відповідальність. Багато підприємств працює в цій формі товариств. Діючий закон абсолютно не відповідає сучасним вимогам і  сильно відрізняється від практики, яка існує в інших країнах. Тому комітетом і Міністерством економічного розвитку і торгівлі було прийняте рішення напрацювати новий базовий документ. Він врахує реалії і практики застосування законодавчої бази в інших країнах, і Україна отримає новий якісний закон, який буде регулювати важливий сектор економіки", - сказав Іванчук.

За його словами, запропоновані норми внесуть зміни до Цивільного і Господарського кодексів.

Голова Комітету підкреслив, що усунувши суперечності, з'явиться можливість отримати документ, який має бути прийнятий українським парламентом в найкоротші терміни. 

"Ви розумієте, є дискусія - потрібен цей закон чи ні. Для мене це очевидно. В Україні 500 тисяч товариств з обмеженою відповідальністю, і тільки 16 тисяч акціонерних товариств. Коли ми цей закон приймемо, вони із задоволенням перейдуть до форми товариства з обмеженою відповідальністю. Ми проаналізуємо всі пропозиції, зауваження, і якщо буде необхідно - створимо робочу групу на базі комітету. Я буду просити всіх членів комітету підписати законопроект для забезпечення результативного голосування в першому і другому читанні, щоб вже восени ми отримали новий закон про товариства з обмеженою відповідальністю", - резюмував Андрій Іванчук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua