Андрій Іванчук: Парламент зробив важливий крок на шляху до прозорої приватизації (відео)
вівторок, 16 лютого 2016, 15:54

Верховна Рада 252 голосами ухвалила у другому читанні законопроект №2319а-д, який дозволить розпочати процес прозорої приватизації. Законопроектом передбачається встановити, що до приватизації в якості покупців не допускаються юридичні особи або пов'язані з ними особи, зареєстровані в країнах, визнаних Верховною Радою країнами-агресорами, та представники країн, щодо яких застосовані санкції.

Про це, виступаючи з парламентської трибуни, заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Ми декілька разів голосували і всіма фракціями було прийняте рішення підготувати законопроект, який буде доопрацьований і врахує думку представників фракцій. До другого читання надійшли поправки, більшість із яких враховано комітетом", - сказав він.

Як зазначив Голова комітету, доопрацювавши закон шляхом внесення змін та уточнень, комітет пропонує прийняти його в другому читанні та в цілому.

За словами Іванчука, в документі уточнено положення щодо недопущення до приватизації покупців із країни-агресора а також юридичних, фізичних осіб, до яких застосовані санкції.

Як наголосив народний депутат, після консультацій з науково-експертним та юридичним управлінням необхідно буде внести формулювання, які використовуються в інших законах, пов'язаних із процесами приватизації. Також були уточнені вимоги щодо оплати радників, які залучатимуться згідно проекту закону.

Також Андрій Іванчук повідомив, що на комітеті підтримали пропозицію щодо обмеження для радників.

"Ними не можуть бути фізичні особи, громадяни країни-агресора або юридичні особи, кінцевим бенефіціаром якої є особи з громадянством країни агресора. Це дзеркальна відображення вимог до тих, хто має право приймати участь в приватизації", - підкреслив представник "Народного фронту".

У пояснювальній записці зазначається, що прийняття закону дасть змогу захистити національні інтереси у процесі реформування відносин власності, удосконалити механізми та процедури приватизації, підвищить економічну ефективність продажу об’єктів та надходження до Державного бюджету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua