Андрій Іванчук: Політична криза в Україні є штучною (відео)
четвер, 31 березня 2016, 12:26

Політична криза в Україні є штучною, а однією з її причин є те, що деякі члени коаліції намагаються уникнути відповідальності за невиконання власних зобов'язань.

Про це заявив член фракції "Народний фронт", Голова Комітету Верховної Ради з питань економічної політики Андрій Іванчук в ефірі телеканалу "Еспресо".

"Політична криза - вона штучна, по-перше. Це дивно навіть спостерігати, коли члени коаліції, які більше року тому об'єдналися для того, щоб виконувати коаліційну угоду і нести спільну відповідальність за те, що відбувається в країні в тяжкий для неї час, зараз змагаються, хто красивіше і скоріше вийде із коаліції", - зауважив він.

На думку Іванчука, такі дії членів коаліції є спробою уникнути відповідальності.

"Але я вважаю, що правильно не ховатися від відповідальності, а шукати шляхи вирішення цих проблем", - наголосив представник "Народного фронту".

За його словами, що стосується коаліції, - вона є на сьогоднішній день формально-юридична, але ідуть переговори про створення нової коаліції в діючому парламенті.

"На сьогоднішній день ідуть переговори про створення коаліції для того, щоби змінювати діючий Уряд. Ви знаєте, що в Уряді зараз є вакансії і міністри, до яких у депутатів є певні зауваження і пропозиції. Відбувається багато дискусій стосовно керівника Уряду. Розкачується цей човен, і ситуація надзвичайно складна", - сказав Іванчук.

Голова комітету наголосив, що у нас парламентсько-президентська республіка і представникам парламенту необхідно знайти шлях виходу із кризи.

"Уряд - це похідне від коаліції. Коли є коаліція, коли вона стабільна, коли вона нормально працює, то вона, повірте, затвердить хороший склад Уряду. І не буде там вакансій, і не буде претензій до тих чи інших міністрів, чи до очільників, не буде претензій до програми, до того, що Уряд робить. Коаліція і Уряд - це невід'ємні речі", - резюмував Андрій Іванчук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua