Андрій Іванчук: Прийняти Державний бюджет - завдання українського парламенту на цьому тижні (відео)
понеділок, 4 грудня 2017, 15:16

Завдання парламенту - проголосувати за якісно підготовлений Урядом проект Державного бюджету на 2018 рік.

Про це заявив заступник керівника фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук на засіданні Погоджувальної ради.

"Коли я чую заяви політиків, що вони не будуть голосувати за бюджет - в мене таке враження, що вони його просто не читали.  Треба подякувати Уряду за закон, який підготовлений до другого читання. Проект бюджету дає відповідь, на якому рівні буде профінансовано армію, як розвиватимуться галузі української економіки та на які сектори буде спрямовано дотації", - сказав Іванчук.

Голова профільного комітету зауважив, що замість критики необхідно детально вивчити документ і в ньому отримати всі відповіді та прийняти консолідоване рішення.

"Деякі люди - "політики", можна так сказати - говорять, що недостатньо піднімаються соціальні стандарти, не повністю фінансується щось, не зовсім зроблено те то... Раджу не забувати, що Україна знаходиться у стані війни. Дійсно, ми всі розуміємо, що цей процес необхідно продовжувати і соціальні стандарти необхідно підвищувати й розвивати економіку. Ми це будемо робити, але дайте можливість зробити крок вперед цим бюджетом, який вноситься зараз в парламент", - наголосив народний депутат.

За словами Андрія Іванчука, Уряду варто сконцентруватися на роботі з фракціями і політичними силами, які його підтримують, а не звертати увагу на тих, хто критикує.

"Ви повинні, як Уряд, сконцентруватися на тих депутатах і політичних силах, які вас завжди підтримують, і збалансувати цей бюджет. Ті політики і партії, які вас критикують і говорять, що необхідно робити, - все одно не будуть голосувати за бюджет. Вони знайдуть причину, як пояснити свою непідтримку розвитку української економіки, розвитку армії, підвищенню соціальних стандартів, на які є кошти в бюджеті", - резюмував Андрій Іванчук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua