Андрій Іванчук: Процедура отримання дозволу на концентрацію стане простішою, швидшою і дешевшою для бізнесу (відео)
вівторок, 26 січня 2016, 20:35

Проголосований сьогодні у Верховній Раді законопроект №2168а «Про захист економічної конкуренції» (щодо підвищення ефективності системи контролю за економічними  концентраціями) запроваджує нові критерії діяльності компаній, які отримують дозвіл на концентрацію, та значно спрощує процедуру і строки надання згоди на концентрацію.

Про це заявив заступник голови фракції "Народний фронт", голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, доповідаючи законопроект.

За його словами, документ передбачає значне підвищення порогових показників, які не переглядались з 2000-х рр. Завдяки цьому до компетенції АМКУ буде відноситись значно менша кількість угод. Це має спростити процеси ведення бізнесу, зокрема, в питанні придбання та поглинання компаній в Україні.

Одночасно в ньому  чітко визначено критерії угод, які потребуватимуть отримання згоди АМКУ і строки, в які ця згода має бути надана. Тепер її можна буде отримати і за спрощеною процедурою, яка триватиме 25 днів замість 45.

"Прийняття закону у другому читанні та в цілому дозволить збільшити пороги показників, за якими необхідно одержувати дозволи Антимонопольного комітету, і вводиться  нововведення щодо  запровадження більш гнучкої і спрощеної процедури отримання попереднього дозволу", - сказав Андрій Іванчук.

До того ж, нова редакція закону зобов’язує АМКУ проводити попередні консультації щодо інформації та документів, які є необхідними для розгляду відповідної заяви.

Під час прийняття документу в законопроект внесено норми, які мають наповнити державний бюджет.

«Передбачається підвищення в середньому в п'ять разів розміру оплати за подання заяви на концентрацію. Це має на меті компенсувати витрати, пов’язані з подачею заяв, які не змінювалися із 2002 року», - зазначив Андрій Іванчук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua