Андрій Іванчук: Розкриття інформації щодо договорів між акціонерами стане обов'язковим (відео)
п’ятниця, 24 березня 2017, 09:23

Верховна Рада підтримала у четвер у другому читанні законопроект №4470 "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо корпоративних договорів", яким підвищується рівень корпоративного управління в акціонерних товариствах і товариствах з обмеженою відповідальністю.

Про це повідомив народний депутат фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Це дуже революційний законопроект, який запроваджує в Україні світову практику, якої раніше не було. І це спонукало український бізнес будувати свої корпоративні стосунки за кордоном, де в них була можливість укладати корпоративні договори. Ми більше року дискутували з цього питання і змогли отримати якісний документ", - сказав він.

Голова комітету підкреслив, що законопроектом передбачається внесення доповнень і змін до Цивільного кодексу України та законів України «Про акціонерні товариства», «Про господарські товариства» та «Про цінні папери та фондовий ринок» для забезпечення можливості визначення порядку управління та прийняття внутрішніх рішень акціонерами/учасниками шляхом укладення корпоративних угод.

"Ми вносимо зміни до Цивільного кодексу і вводимо поняття корпоративного договору, який буде направлений на реалізацію прав між акціонерами та учасниками товариства. Це світова практика, в нас не було цієї норми, і це відкидало нас в минуле. У акціонерів і учасників товариства законодавчо не було передбачено можливості домовлятися", - сказав Іванчук.

За його словами, документом також передбачено розірвання договору купівлі-продажу в односторонньому порядку. Сторони договору купівлі-продажу можуть домовитися, що одна сторона придбає у іншої право розірвати даний договір в односторонньому порядку. Норми законодавства, які запроваджуються, дозволять вдосконалити механізми корпоративного управління.

"Ми в законодавчих змінах вносимо диспозитивні норми, щоб акціонери та учасники товариства могли самі вирішувати, як їм жити і працювати, щоб розвивати свій бізнес", - резюмував Андрій Іванчук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua