Андрій Іванчук: Ухвалено закон, який допоможе побороти корупцію в управлінні держвласністю (відео)
четвер, 2 червня 2016, 14:34

Верховна Рада 289-ма голосами ухвалила законопроект №3062 з пропозиціями Президента. Норми закону дозволять створити сприятливі умови для оптимізації структури державного сектору економіки та запровадять ринкові методи управління суб’єктами господарювання державного сектору економіки.

Про це заявив заступник Голови фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук.

"Законопроект був прийнятий, але був повернутий із пропозиціями Президента. В тексті не було враховано специфіку і норми закону про оборонний комплекс. Комітетом економічної політики були опрацьовані зауваження Президента, внесені відповідні правки були підтримані комітетом одностайно", - сказав він.

Іванчук зазначив, що законопроектом пропонується внести зміни до Господарського кодексу, законів України про управління державною власністю, місцеве самоврядування, фінансову діяльність і аудит та інформацію.

За словами Голови комітету, тепер в управлінні держпідприємствами мають брати участь наглядові ради (в тому числі на унітарних державних підприємствах), до складу яких мають входити незалежні члени.

На Кабінет Міністрів покладено визначення критеріїв, за якими утворюються наглядові ради на унітарних підприємствах і в господарських товариствах, де доля держави перевищує 50%.

Законопроект встановлює для державних і комунальних унітарних підприємств, а також для господарських товариств з часткою держави (або територіальної громади) більше 50 відсотків власності стандарти розкриття інформації. Зокрема, щодо важливих рішень в господарській діяльності, що можуть вплинути на фінансовий стан підприємства.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua