Андрій Іванчук: Верховна Рада має максимально ефективно працювати до вичерпання порядку денного (відео)
вівторок, 31 травня 2016, 16:30

Верховна Рада має максимально ефективно працювати на пленарних тижнях, в тому числі працювати до вичерпання порядку денного по вівторках та четвергах, коли у сесійній залі достатньо народних депутатів.

Про це заявив голова Комітету з питань економічної політики, заступник Голови фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук у коментарях журналістам.

Так він прокоментував відмову парламентарів працювати до повного розгляду питань порядку денного на сьогодні.

"Вчора на Погоджувальній раді  я звертався  до керівників фракцій і Голови Верховної Ради, що кожен понеділок, коли ми формуємо порядок денний, я можу сказати за Комітет економічної політики, в порядку денному на тижні стоїть 8-10 законопроектів. На Погоджувальній раді  всі задоволені, що ці питання будуть вирішені, однак приходить п'ятниця: один-два максимум розглянули. У результаті постійно не доходить черга до важливих законопроектів", - заявив Іванчук.

Андрій Іванчук також наголосив, що ще до обіду депутати прийняли рішення по семи законопроектах, однак в порядку денному на вечір стоїть ще 30.  У результаті робота парламенту схожа на "День сурка".

"Я вважаю, нічого не було б страшного, якби кожен вівторок та четвер, коли в сесійному залі присутня найбільша кількість депутатів і приймаються закони, щоб парламент працював до закінчення порядку денного і ми рухалися далі", - сказав Іванчук.

"Тому фракція "Народний фронт" голосувала у повному складі за продовження робочого дня. У залі це рішення не було підтримано, але я вважаю, що в четвер це питання треба знову ставити і ми маємо розірвати  це ганебне коло", - резюмував представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua