Андрій Іванчук: Верховна Рада планує ввести в конкурентне законодавство поняття малозначності порушення
п’ятниця, 10 листопада 2017, 11:14

Верховна Рада 238-ми голосами  підтримала за основу законопроект №6723 «Про внесення змін до деяких законів України про захист економічної конкуренції», норми якого вдосконалять порядок примусового стягнення штрафів, накладених Антимонопольним комітетом за порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Як зазначив заступник голови фракції "Народний фронт", Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, даним законопроектом пропонується усунення двоїстості регулювання деяких видів узгоджених дій (так зв. вертикальних узгоджених дій) положеннями закону, з урахуванням повноважень Антимонопольного комітету України визначати типові вимоги до узгоджених дій.

«Це наша спільна робота із Антимонопольним комітетом, який дуже тонко відшліфовує українське законодавство в цій прогалині. Зміни до закону вносяться, для того, щоб АМКУ отримав можливість не розглядати спам», - сказав він.

Голова комітету підкреслив, що передбачається вдосконалити системи контролю за економічними концентраціями, зробити ці процедури більш гнучкими, швидкими і менш обтяжливими як для бізнесу, так і при  розгляді зазначених питань Антимонопольним комітетом України.

«Тисячі заяв, які не заслуговують ніякої уваги надходять, провадження порушуються. Після внесення змін до закону, Антимонопольний комітет отримає право ці провадження зупиняти. Також, в даному законопроекті вилучається окремі категорії неузгоджених дій, які не потрібні», - резюмував Андрій Іванчук.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua