Андрій Іванчук: Верховна Рада заборонила приватизацію Укрзалізниці (відео)
четвер, 2 червня 2016, 19:53

Верховна Рада за основу та в цілому ухвалила законопроект №4594 про внесення змін до Закону України «Про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації». Закон було розроблено з метою збереження у державній власності акцій публічного акціонерного товариства «Українська залізниця».

Про це заявив заступник голови фракції «Народний фронт», Голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук під час виступу із трибуни парламенту.

«Це зміни до Закону України «Про перелік об'єктів державної власності, що не підлягають приватизації». За останні два роки здійснена реформа на залізничному транспорті. В Україні існувало 116 підприємств в залізничній галузі, всі вони були реорганізовані в одне публічне акціонерне товариство», - сказав він.

Іванчук зазначив, що прийняття законопроекту спрямовано на забезпечення економічної безпеки та захисту інтересів держави. Враховуючи те, що Закон України «Про особливості утворення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування» є спеціальним законом, яким передбачено, що у державній власності перебуває 100 відсотків акцій товариства. 

«В даній галузі працює майже 350 тисяч людей. Зараз створено одне публічне акціонерне товариство, де прозорі процедури тендерних закупівель, відсутня низова корупція, немає зловживань. Це дало можливість збалансувати платіжний баланс залізної дороги. Залізниця завжди була серед стратегічних підприємств, які не підлягають приватизації. Після створення нової юридичної особи, наше зобов'язання включити дане стратегічне підприємство в перелік таких, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані», - резюмував Голова комітету.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua