Андрій Іванчук: Верховна Рада змінила законодавство в сфері моніторингу закупівель, що посилить контроль за витрачанням бюджетних коштів (відео)
четвер, 21 грудня 2017, 19:03

Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №4738-д «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких законів України щодо здійснення моніторингу закупівель», який  усуне неузгодженості щодо здійснення моніторингу державних закупівель і посилить контроль за бюджетними коштами.

Як повідомив народний депутат фракції «Народний фронт», голова Комітету з питань економічної політики Андрій Іванчук, цей законопроект стосується контролю за публічними закупівлями і моніторингу цього процесу.

«Мова йде про те, що в нас на сьогоднішній день не здійснюється публічний моніторинг фінансів. Законопроектом запропоновано передати функцію моніторингу за публічними фінансами -  Державній аудиторській службі. Механізм, який прописаний в законопроекті, збалансований і європейський. Це  дасть можливість парламенту здійснювати функцію контролю і отримувати доступ до інформації. Також дозволить  започаткувати практику моніторингу попередження зловживань у сфері публічних фінансів».

Голова профільного комітету підкреслив, що державні закупівлі завжди були можливістю для корупційних схем, а цей закон покращить ситуацію і посилить контроль над витратою держаних коштів.

«Не можна, щоб така велика частина Державного бюджету - це близько 30%, які направляються в сектор публічних державних закупівель - не контролювалася», - зазначив Іванчук.

За його словами, при підготовці до другого читання комітетом було враховано 26 поправок із 43-х, і це дозволило збалансувати законопроект і привести його у відповідність до  європейського законодавства.

«Прийнявши закон, ми отримаємо можливість контролювати всі державні закупівлі, які відбуваються в країні», - резюмував Андрій Іванчук.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua