Андрій Іванчук: Законодавство щодо захисту прав споживачів потребує приведення до європейських стандартів (відео)
четвер, 19 травня 2016, 16:19

Комітет з питань економічної політики провів круглий стіл на тему: "Проблеми наближення українського законодавства в сфері захисту прав споживачів до стандартів Європейського Союзу" та виступив ініціатором внесення нового законопроекту, який буде відповідати європейському законодавству та нинішнім реаліям.

Про це поінформував голова комітету з питань економічної політики, заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук.

"Нинішній законопроект не відповідає сьогоденню. Прийнято рішення, разом із Міністерством економіки, розробити та внести до парламенту новий законопроект щодо захисту прав споживачів, який буде синхронізований з європейським законодавством і відповідатиме сьогоднішнім викликам", - сказав Іванчук.

За його словами, питання прав захисту споживачів - це ключове питання для кожної держави.

"Має бути чітка і прозора система захисту для  громадян, які мають бути обізнані, що вони споживають і як це впливає на їхнє життя та здоров'я", - наголосив голова комітету з питань економічної політики.

"Дискусія з цього приводу триває вже не перший день, і я впевнений, що після нашого обговорення вдасться прискорити процес внесення Кабінетом Міністрів відповідного законопроекту до українського парламенту і його швидкому прийняттю", - підкреслив народний депутат.

Він також зауважив, що необхідно передбачити концептуальні засади захисту прав споживачів, врахувати перехресні положення, які будуть узгоджуватися із законами щодо якості та безпечності харчових та нехарчових продуктів, надання фінансових послуг, встановлення тарифів, здійснення контролю за захистом прав споживачів та розгляду цих справ у судовому порядку.

"Багато перехресних положень, які необхідно врахувати. В зв'язку з тим, що законопроект складний, давайте узагальнено проаналізуємо всі пропозиції та внесемо до парламенту збалансований документ", - закликав представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua