Андрій Левус: Президент і СБУ мають зайнятися санкційним списком та пропагандистами Кремля (відео)
середа, 5 жовтня 2016, 17:08

Комітет з питань національної безпеки і оборони планує найближчим часом заслухати представників Служби безпеки України щодо антидержавної діяльності телеканалу "Інтер" та кремлівського пропагандиста Ігоря Шувалова.

Про це заявив на засіданні комітету народний депутат фракції "Народний фронт" Андрій Левус.

"Я думаю, без логічних пояснень недоопрацювань СБУ в питаннях інформаційного простору - немає сенсу піднімати для них видатки в бюджеті 2017 року. Ця робота, якщо порівнювати із 2014-2015 роками, є абсолютно запущена", - наголосив він.

"Друге. Я з натхненням читав, що зараз Уряд хоче накласти санкції на авіалінії Якутії. Це дуже правильне, актуальне рішення. Але, все-таки, ми є профільними в питаннях санкцій і маємо розглянути санкційний список. Є підготовлена постанова по санкційному списку, де Держдеп та Міністерство фінансів США буде проводити звірку з тим, що попало під санкції в них, і що не попало в Україні. А не попало вже по першій звірці 70% - це і Бабаков, і "Альфа-банк" і дуже багато інших російських компаній", - зауважив Левус.

Народний депутат висловив думку, що питанням санкційного списку має активно зайнятися Президент.

"По Бабакову ще Урядом Яценюка в 2014 році було прийнято рішення, було рішення РНБО, але указу по цьому громадянину немає, і саме тому він сьогодні заходить на обленерго України. Ми даємо йому, як народному депутату Держдуми, що голосував за анексію Криму, українську енергетику. За це має хтось понести покарання", - підкреслив Андрій Левус.

У свою чергу голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, заступник голови фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський дав доручення секретаріату підготувати спеціальне засідання Комітету, де мають розглянути порушені Левусом питання.

"Ми запрошуємо СБУ, аби ті в закритому режимі доповіли нам про стан речей, які там відбуваються, бо це уже виходить за всякі рамки", - сказав Пашинський.

"Пане Герасимов (народний депутат БПП, представник Президента у Верховній Раді. - Ред.), хочу звернути увагу Адміністрації Президента, є якісь рамки", - зауважив голова Комітету.

Сергій Пашинський повідомив, що на прохання багатьох депутатів наступне засідання Комітету буде присвячене підготовці армії до зими та матеріального забезпечення Міноборони - харчування, форми тощо. 

"Тому налаштовуємося, що наступний комітет буде не годину-дві, а три години роботи. Крім того, секретаріат має підготувати звернення до Василя Сергійовича (голови СБУ. - Ред.), аби ми домовилися про час і місце доповіді і почули, як він все це бачить", - резюмував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua