Андрій Парубій: Делегація Верховної Ради України у ПАРЄ здобула дипломатичну перемогу
четвер, 13 жовтня 2016, 21:09

Резолюція Парламентської Асамблеї Ради Європи щодо України, ухвалена 12 жовтня ц.р., в якій однозначно вказано, що відповідальність за гуманітарну ситуацію і в Криму, і на Донбасі лежить виключно на Кремлі, стала новим вагомим кроком у міжнародному визнанні російської агресії проти нашої держави.

Про це написав Голова Верховної Ради України, представник партії «Народний фронт» Андрій Парубій, коментуючи вчорашнє рішення ПАРЄ на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Він зазначив, що декілька тижнів тому Росія розпочала масовану дипломатичну атаку.

«Головна дипломатична ціль Путіна - зняти санкції з РФ та тактична – повернення Росії у ПАРЄ, виглядали досить досяжними: ряд держав-членів ЄС похитнулися у своїй позиції. Скандальний приїзд очільника нижньої палати Держдуми Валентини Матвієнко до Страсбурга у вересні 2016 року мав бути символом завершення ізоляції, демонстрацією створення нового світового порядку», - написав спікер українського парламенту.

«Тоді під час виступу на Саміті голів парламентів Європи у Страсбурзі я публічно засудив участь у цих зборах військового злочинця – Валентини Матвієнко, яка голосувала за введення російських військ в Україну та зазначив, що пом’якшення позиції ПАРЄ, щодо Росії буде історичною помилкою», - наголосив він.

На переконання Андрія Парубія, вчора делегації Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї Ради Європи «вдалося виконати дуже непросте завдання: дві провідні фракції засудили повернення Росії у ПАРЄ, а позиція проросійських політиків сильно похитнулася».

Крім того, за його словами, документ однозначно стверджує: «дії Росії загрожують існуванню кримськотатарської громади; чітко і однозначно вказано на масові порушення прав людини, на позбавлення власності, на примушування до переходу в російське громадянство».

«Резолюція ПАРЄ в цілому стала новим вагомим кроком у міжнародному визнанні російської агресії. У Резолюції однозначно вказано, що відповідальність за гуманітарну ситуацію і в Криму, і на Донбасі лежить виключно на Кремлі.  Резолюція ПАРЄ підтвердила нікчемний статус так званих маріонеткових "республік", створених, підтримуваних і контрольованих Росією, що "повністю залежать від її матеріально-технічної, фінансової та адміністративної підтримки", фальшивість їхніх «судів», - наголошує Парубій.

Також він зауважує, що в резолюції «взято до уваги висновки Спеціальної групи по кримінальному розслідуванню щодо збитого літака МН-17, зокрема – чітко встановлений факт, що збито його було російським «Буком» з території, контрольованої сепаратистами».

«Резолюція Парламентської асамблеї Ради Європи категорично вимагає від Росії вивести свої окупаційні війська з території України. Визнано очевидний факт: у таких обставинах проведення будь-яких виборів на окупованих територіях є неможливим. Тож ПАРЄ ставить під сумнів повноваження всієї Держдуми Росії через проведення незаконних виборів в окупованому Криму», - наголошує Голова ВРУ.

«Це - крок, котрий показує важливість ПАРЄ як міжнародного політичного органу, де виробляється спільна позиція Європи і вільного світу. Це - важливий крок до того, що санкції щодо Росії буде продовжено і навіть посилено», - резюмував Андрій Парубій.

Спікер також привітав делегацію Верховної Ради України «з успішною роботою та важливою дипломатичною перемогою».

 

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua