Андрій Парубій: Дострокові вибори – це найгірший сценарій для України, який є елементом гібридної війни (відео)
п’ятниця, 26 лютого 2016, 17:16

Дострокові вибори до Верховної Ради – це найгірший сценарій для України, який є елементом гібридної війни проти нашої держави.

Про це заявив представник партії "Народний фронт", Перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій у Вашингтоні під час офіційного візиту до США.

Він також зазначив, що політична криза, про яку говорять сьогодні, "є дещо надуманою", оскільки передумов для неї, по суті, не було.

Разом з тим Андрій Парубій наголосив, що політична ситуація в Україні надзвичайно турбує наших міжнародних партнерів, зокрема США.

"Наших партнерів найбільше хвилює, чи зуміє Україна пройти через ці випробування, чи зможемо ми зберегти стабільність в Україні і проведення реформ. І коли ми говоримо про дочасні вибори, я скажу своє глибоке переконання: це найгірший сценарій, який може бути сьогодні для України. Це зупинка країни, це зупинка реформ", - наголосив він.

В якості прикладу Андрій Парубій навів сусідню Молдову, де після довгих років протистояння проросійських та проєвропейських політичних сил нарешті перемогли проєвропейські, однак, потім почалася політична криза. Він зазначив, що це сталося за місяць до того, як Молдова мала отримати черговий транш МВФ.

"Після цієї кризи пішов у відставку уряд. За рік змінилося три уряди, відбулися дочасні вибори. На вулиці – величезні протести. Але з трьох політичних сил, які проводять ці протести, два лідери офіційно і не приховуючись кожні два тижні їздять звітувати до Кремля", - розповів перший віце-спікер.

Андрій Парубій нагадав, що згідно зі соціологічними даними, у разі проведення перевиборів більшість в українському Парламенті будуть мати проросійські сили.

"Я вважаю перевибори елементом гібридної війни", - резюмував він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua