Андрій Парубій: Маємо проявити волю і ухвалити закон про мову (відео)
понеділок, 25 лютого 2019, 12:07

Верховна Рада на цьому тижні почне розгляд у другому читанні законопроекту про забезпечення функціонування української мови.

Про це заявив Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради, коментуючи законопроект №5670-д про забезпечення функціонування української мови як державної.

"Ми домовлялися про те, що як тільки Комітет з питань культури і духовності підготує до другого читання закон про державну мову - ми перейдемо до його розгляду. І сьогодні і комітет, і юридичне управління вже закінчили розгляд", - заявив Парубій.

"Я пропоную, щоб ми в четвер перейшли до блоку з питань культури. І щоб ми в цьому блоці перейшли до розгляду цього питання. Я розумію, що розгляд займе певний час", - підкреслив спікер.

За словами Парубія, документ має більш ніж 2,5 тис. поправок і його розгляд може тривати як три-чотири дні, так і тиждень.

"У четвер ми повинні почати його розгляд, продемонструвати бажання і волю парламенту. Вважаю, що у парламенту є обов'язок невідкладно на цій сесії розглянути закон про мову", - резюмував Голова Верховної Ради.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua