Андрій Парубій: Маємо зняти усі страхи і міфи, які намагаються створити навколо закону про мову (відео)
понеділок, 11 березня 2019, 12:16

Закон про українську мову як державну буде ухвалено найближчим часом.

Про це заявив Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій під час засідання Погоджувальної ради.

Він нагадав, що на цих вихідних Україна вшановувала Тараса Шевченка, і закон про мову буде кращим увічненням його пам'яті.

"В українському законодавстві є окремий закон про мови національних меншин і окремий закон про функціонування державної мови. І саме цей законопроект забезпечить знання і застосування державної мови посадовцями та тими, хто надає послуги. Не менше 90% української мови на загальноукраїнських каналах, не менше 50% газет і журналів українською мовою в пунктах розповсюдження, не менше 50% книжок українською мовою в книгарнях і видавництвах", - зазначив голова парламенту.

Андрій Парубій нагадав про великі страхи перед тим, як Верховна Рада свого часу ухвалювала квоти на радіо і телебаченні, але в результаті вся країна і світ побачили, який це дало розвиток для української пісні, українського кіно.

"Хочу, щоб ми зняли усі страхи і міфи, які намагаються створити навколо цього закону. Дуже багато звучить неправдивої, маніпулятивної інформації щодо закону про українську мову, особливо з російських ЗМІ", - заявив Парубій.

"Я переконаний, що парламент зможе під час обговорення і поправок, і самого закону розвіяти ці міфи та зробити велику просвітницьку роботу як для українського суспільства, так і для наших закордонних партнерів. Саме з приводу того, що цей закон є сучасним, європейським, прогресивним. Що він не тільки впорядкує законодавчий вакуум, а й виконає зобов'язання перед поколіннями українців, що пройшли всі етапи русифікації. Сьогодні парламент має можливість зробити цей важливий крок", - підкреслив спікер парламенту. 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua