Андрій Парубій: Ментальна деокупація України має не менше значення ніж звільнення української землі від російських окупантів (відео)
вівторок, 27 червня 2017, 13:01

Голова Верховної Ради України, представник “Народного фронту” Андрій Парубій наголошує, що ментальна деокупація України має не менше значення ніж звільнення української землі від російських окупантів.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції.

"Кордон військової окупації території України Росією обмежується Кримом та частиною Донбасу, але зона ментальної окупації Кремля все ще тягнеться до західного кордону України", - сказав Парубій.

"Саме ця Верховна Рада заборонила нацистську і комуністичну символіку, а нещодавно  парламент зробив наступний крок, і заборонив головний символ путінської агресії та пропаганди - георгієвську стрічку", - нагадав спікер.

"Важливим кроком стали прийняті Радою закони з очищення нашого інформаційного простору від електронної та друкованої пропаганди Кремля, замість комуністичних окупаційних назв на карту нашої країни повертаються історичні  українські, чи кримськотатарські назви”, - зазначив Парубій.

Він також нагадав, що Верховна Рада України встановила обов’язкові квоти передач і фільмів українською мовою на телебаченні: 75% державної мови для загальнонаціональних і регіональних телеканалів, 60% - для місцевих, а також 75% державної мови  для програм новин на телебаченні.

Також парламент прийняв закон, який запровадив квоти на пісні українською мовою та ведення програм українською мовою на радіо.

“Протекція для української мови та пісні у ЗМІ - це могутній стимул для відродження творчого потенціалу українців, української культури”, - резюмував Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua