Андрій Парубій: Ми не бігали за рейтингами, а сповідували іншу політичну культуру (відео)
субота, 2 лютого 2019, 15:12

"Народний фронт" та його лідер Арсеній Яценюк запровадили зовсім інший - новий стандарт політичної культури в Україні.

Про це заявив Голова Верховної Ради Андрій Парубій під час виступу з’їзді НФ.

"Чи можна було уявити раніше в новітній українській історії, коли прем’єр-міністр пішов у відставку, а парламентська фракція очолюваної ним політичної партії лишається в коаліції, продовжує працювати і, більше того, є цементуючим фундаментом цієї коаліції?", – сказав Парубій.

"Арсеній Яценюк продемонстрував цей новий рівень політичної культури, який базується на нашій відповідальності не тільки за останні роки, а й перед нашими попередниками та тими, хто буде після нас", – додав спікер парламенту.

Водночас він наголосив, що зарано говорити про те, що точку неповернення пройдено.

"І, звичайно, ми повинні усвідомити, що метою Росії було захопити не лише кілька районів на сході нашої країни та Крим – її метою було і є взяти під контроль всю Україну, її зовнішню та внутрішню політику. Ця війна триває в усіх вимірах: інформаційному, гуманітарному, економічному, енергетичному", – уточнив Парубій.

За його словами, багато з кандидатів у президенти не можуть до кінця усвідомити, що беруть участь у виборах у державі, яка, проходячи складний шлях демократичного процесу, має водночас захищати свої кордони.

"Величезні кошти вкладаються в те, щоб змінити політичну карту України, щоб привести до влади в Україні або відверто проросійських людей, або більш лояльних до Росії, з якими можна сісти й домовитись. Хочу зазначити ключове – ми не маємо права програвати. І це – відповідальність "Народного фронту". Парламент – це той фундамент, який може забезпечити незворотність реформ", – наголосив спікер.

"Тому я підтримую заяву Арсенія Яценюка про те, що зусилля "Народного фронту" мають бути зосереджені на парламентській кампанії – ми маємо забезпечити незворотність фундаментальних змін, продовжити їх. Перед нами – величезна відповідальність", – підсумував Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua