Андрій Парубій: Необхідно активніше реалізовувати потенціал регіонального співробітництва Центральної та Східної Європи (відео)
середа, 31 серпня 2016, 16:42

У Варшаві розпочала роботу конференція "Солідарність і суверенітет: Парламентська зустріч держав Центральної-Східної Європи". У конференції беруть участь делегації національних парламентів 11 держав та їх голови, зокрема й Голова Верхової Ради України, представник політичної партії "Народний фронт" Андрій Парубій.

Основним лейтмотивом конференції є бажання змінювати Європейський Союз відповідно до вимог часу, посилення безпеки на континенті та формування рівноправного співробітництва за принципом солідарності, що допоможе реалізовувати спільні інтереси.

Виступаючи перед присутніми, Голова українського парламенту Андрій Парубій наголосив, що "для України Європейський Союз не просто політична дискусія". "Україна дорого заплатила за свій цивілізаційний вибір", - сказав він, нагадавши, що під час Майдану поруч з українськими прапорами стояли прапори Європейського Союзу, а воїни на Сході країни захищають не лише Україну, а й увесь вільний світ.

Андрій Парубій зазначив, що у глобальному світі і виклики стоять глобальні, одним з яких є агресія Російської Федерації. "У мене немає сумнівів, що ця агресія має більш глобальний характер - Україна для Росії важлива, але це не остання ціль, яка стоїть перед Путіним", - сказав він і додав, що країни Балтії дуже добре відчувають цю небезпеку.

Голова парламенту переконаний, що небезпека полягає не лише у мілітарних викликах, - "політика, яку проводить нинішня Росія, має дуже багато вимірів: економічний, енергетичний, інформаційний, який особливо важливий". У всіх цих вимірах потрібно давати адекватну відповідь, і давати її спільно всім Європейським Союзом, вважає Андрій Парубій.

Водночас, на його думку, найбільш адекватну відповідь агресії можна дати завдяки регіональному співробітництву. "Україна була і залишається прихильником європейської інтеграції, заплатила за неї високу ціну. Україна відчуває важливість регіонального співробітництва, - сказав він. - Регіон Центральної-Східної Європи має величезний невикористаний потенціал і у питаннях енергетики, і у питаннях економіки, і у питаннях транзиту". 

Цей потенціал, за словами Голови парламенту, необхідно реалізовувати, щоб "зробити добробут наших громадян вищим і безпеку наших громадян надійнішою". 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua