Андрій Парубій: Парламент ухвалив антикорупційне законодавство для отримання безвізового режиму з ЄС
четвер, 18 лютого 2016, 20:22

Парламент завершив ухвалення антикорупційного законодавства, яке було вимогою Європейського Союзу для надання Україні безвізового режиму.

Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник політичної партії «Народний фронт» Андрій Парубій після завершення пленарного засідання у четвер, 18 лютого.

Так, Перший віце-спікер зауважив, що під час розгляду законопроекту №4054 про внесення змін до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів щодо процедури арешту майна та спеціальної конфіскації  були вилучені скандальні поправки авторства народних депутатів від «Батьківщини», які нівелювали його суть і суперечили вимогам ЄС.

Крім того, був ухвалений законопроекту №4055, який стосується «більшої свободи дій антикорупційного прокурора». Наприклад, за словами Парубія, із цього законопроекту була прибрана поправка, яка «дозволяла Генеральному прокурору маніпулювати в питанні призначення прокурора Антикорупційної прокуратури».

Зокрема, Андрій Парубій повідомив, що у законопроекті №4055  розширили норму щодо робочого стажу прокурорів спеціальної прокуратури, а саме замінили вимогу щодо п’яти років прокурорського стажу на загальний юридичний стаж.

«Таким чином ми дали змогу і юристам, і адвокатам йти в Антикорупційну прокуратуру. Це вкрай важливі норми», - наголосив він.

Андрій Парубій повідомив, що на 19 лютого ц. р. запланована доповідь комісії ЄС, після чого має з’явитися рекомендація про те, щоб Україна і Грузія вже цього року отримали безвізовий режим з ЄС.

«За нашими розрахунками, вже в серпні українці зможуть без віз їхати до Європейського Союзу», - додав він. 

«Це справді велика перемога. Це справді великий крок українського Парламенту і всіх українців. Символічно, що це сталося 18 лютого, в річницю подій на Євромайдані», - наголосив він.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua