Андрій Парубій: Переконаний, що з часом ми об’єднаємось в одній європейській сім’ї - ЄС
вівторок, 31 жовтня 2017, 10:03

Голова Верховної Ради України, представник «Народного фронту» Андрій Парубій у понеділок, 30 жовтня, зустрівся з членами Бюро Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ. 

Учасники зустрічі обговорили питання щодо подальшої взаємодії країн Східної Європи, підтримки інститутів демократії, стабільності та безпеки в регіоні, а також плани розвитку співпраці.

Голова Верховної Ради подякував за підтримку, яку відчуває Україна, зокрема, у питаннях щодо захисту суверенітету та територіальної цілісності.

«Важливо, що ви у найважчий період, який ми переживаємо, піднімаєте на найвищому рівні болючі для нас питання і щодо Криму, і щодо окупованих територій на сході України», - наголосив він і зауважив, що «Україна робить усе можливе, аби вирішити проблеми дипломатичним шляхом, але це не вдасться без міжнародної підтримки наших партнерів і колег з Європейського Союзу».

Андрій Парубій запевнив, що Україна твердо стоїть на шляху реформ. «Враховуючи попередні успіхи, які є стратегічними для України, а це здобуття безвізового режиму і початок дії Угоди про асоціацію, хочу зазначити, що ми, не зупиняючись, йдемо шляхом реформ», - сказав він і поінформував присутніх про ухвалені нещодавно масштабні освітню, пенсійну, медичну та судову реформу, важливі безпекові закони в умовах гострого політичного діалогу.

Голова парламенту підкреслив, що «у такий короткий період амбітні цілі, які були поставлені, реалізовані українським парламентом». Він запевнив, що «Україна і надалі твердо буде стояти на шляху реформ, на шляху змін і максимальної адаптації до європейського законодавства».

Своєю чергою співголова ПА ЄВРОНЕСТ М. Лупу (Молдова) назвав «глибоко символічним той факт, що сесія ПА ЄВРОНЕСТ проходить в Україні».

«Це знак солідарності з Україною на підтримку її суверенітету і територіальної цілісності. Ми знаємо, що таке сепаратизм і воєнні дії. Ви маєте повну підтримку від нас з боку кожної країни, що входить до нашої організації. У нас одні завдання й одні і ті ж цілі - можете на нас розраховувати», - наголосив він. 

Голова Верховної Ради подякував за розуміння ситуації в Україні. «І Грузія, і Молдова добре розуміють Україну сьогодні і те, що Путін несе глобальну загрозу, - сказав він. - Ми знаємо, що таке європейська солідарність. І ми не хочемо бути у позиції очікування допомоги, а й виступаємо з ініціативами підтримки».

Головним лейтмотивом розмови було прагнення об’єднувати зусилля на європейському просторі, аби ставати сильнішими та продовжувати роботу у напрямку демократичних перетворень, більше співпрацювати у рамках інших міжнародних організацій, таких як ПАЧЕС; напрацювання спільного плану дій, у тому числі в енергетиці.

Учасники зустрічі також обговорили питання щодо необхідності надання відповідного значення інформаційній безпеці, з огляду на втручання представників російських пропагандистських сил у внутрішні питання країн Європи, а також висловились за необхідність частіше зустрічатись у робочому форматі. Одностайною була думка, що більш глибока комунікація і контакти сприятимуть кращому розумінню один одного. 

Голова Верховної Ради, підсумовуючи, сказав: «Має бути особливо важливим розуміння солідарності у відповідь тим викликам. Треба зупинити Путіна - Це буде запорукою, гарантією безпеки і добробуту. А будь-яке загравання з агресором розглядатиметься ним як заохочення до нової агресії. Тому мають бути посилені санкції, і найголовніше – солідарність і спільна позиція».

Андрій Парубій подякував всім народам за підтримку у важкий час і запевнив, що Україна зможе модернізувати економіку, зможе зробити країну безпечною.

«Переконаний, що з часом ми об’єднаємось в одній європейській сім’ї ЄС – потрібно якомога більше спільних зусиль», - зазначив він.

У зустрічі взяли участь: Ребекка Хармс - Співголова ПА ЄВРОНЕСТ (Німеччина), Маріан Лупу - Співголова ПА ЄВРОНЕСТ (Молдова), Армен Ашотян - Голова постійної делегації Вірменії, Фуад Мурадов - Голова постійної делегації Азербайджану, Тамар Хулордава - Голова постійної делегації Грузії, Клер Муді - член Європарламенту (Словенія), Сандра Кальніете - член Європарламенту (Латвія), Норіка Ніколаі - член Європарламенту (Румунія).

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua