Андрій Парубій: Прийняті парламентом закони – це великий крок до тих реформ, що робить сьогодні українська держава
п’ятниця, 17 березня 2017, 17:13

Верховна Рада дуже якісно, системно і плідно попрацювала на цьому сесійному тижні, ухваливши надзвичайно важливі і вкрай необхідні для країни закони.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, представник політичної партії “Народний фронт” Андрій Парубій у п'ятницю в інтерв'ю журналістам.

“Майже кожен з тих законів, який на цьому тижні був прийнятий, є великим кроком до тих реформ, які робить українська держава. Це був успішний, дієвий і системний тиждень”, - резюмував Андрій Парубій.

Він відзначив низку найважливіших законів, які на цьому сесійному тижні ухвалив український парламент.

Так, за його словами, після прийняття законопроекту щодо особливостей добровільного об'єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів № 5520, який дозволить призначити перші місцеві вибори у таких територіальних громадах без зміни меж районів, він як Голова парламенту “почав отримувати сотні дзвінків та повідомлень із вдячністю від громад”.

“Сотні тисяч людей по всій Україні чекали на ухвалення цього закону”, - повідомив спікер українського парламенту.

Крім того, він відзначив як вкрай важливе ухвалення у першому читанні законопроекту №5313 про 75 % квоту української мови на телебаченні.

“Це величезний поступ вперед, щоб української мови звучало більше. Цього тижня ми прийняли у другому читанні закон про заочне правосуддя, який дає змогу почати кримінальну справу проти Януковича. Надважливий закон!”, - наголосив Андрій Парубій.

Андрій Парубій зауважив, що навіть у німецькому Бундестазі за рік приймають близько 100 законів, тоді як в українському парламенті лише на цьому тижні було ухвалено 15 законів та 35 постанов про дочасні місцеві вибори.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua