Андрій Парубій: П`ять років тому ми вистояли і врятували країну (відео)
вівторок, 19 лютого 2019, 13:16

П`ять років тому ми вистояли і врятували країну, - сказав Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій, виступаючи в парламенті, де проходить спеціальне засідання, приурочене до п'ятих роковин з початку збройної агресії Російської Федерації проти України.

У засіданні беруть участь Президент України Петро Порошенко, Президент Європейської Ради Дональд Туск, народні депутати, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та члени уряду, представники спілки ветеранів АТО, іноземних парламентів, міжнародних парламентських організацій та дипломатичного корпусу, акредитованого в Україні.

"Росія незаконно анексувала частину української території — Крим та Севастополь. Російські окупаційні війська вторглися в Україну та захопили окремі райони Луганської і Донецької областей та здійснюють постійні збройні напади на Україну", — заявив Парубій.

"Завдяки безпрецедентній організації українського народу, наших добровольців та наших військових, відважності та самопосвяті волонтерів, загальнонаціональному героїзму — ми змогли налагодити роботу виконавчої влади на чолі з Головою Верховної Ради та виконуючим обов`язки Президента Олександром Турчиновим. Не зважаючи на зусилля Росії та її агентури, всередині країни ми провели вибори Президента України, парламенту та органів місцевої влади, які всіма спостерігачами були визнані чесними", — підкреслив спікер парламенту.

Відзначив Голова Верховної Ради і реформи, проведені урядами Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана, які "реанімували українську економіку і дали можливість покращити життя країни".

За пропозицією спікера парламенту учасники засідання хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих за свободу, незалежність і територіальну цілісність України в результаті російської агресії.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua