Андрій Парубій: Реформування та збільшення інституційної спроможності Верховної Ради – мої ключові завдання (відео)
п’ятниця, 15 квітня 2016, 14:54

Реформування та збільшення інституційної спроможності парламенту дозволить зробити законодавчий орган більш ефективним.

Про це заявив Голова Верховної Ради України, представник Політичної партії «Народний фронт» Андрій Парубій у п’ятницю, відкриваючи Парламентсько-громадську конференцію «Створюємо ефективний, підзвітний, відповідальний парламент».

У конференції також взяли участь керівник оціночної місії Європейського парламенту, екс-Президент Європейського Парламенту Пет Кокс та співголова Парламентського комітету асоціації ЄС-Україна, депутат Європейського Парламенту Андрей Плєнкович.

Андрій Парубій зазначив, що для нього реформування Верховної Ради України є одним із ключових завдань.

«Я глибоко переконаний, що збільшення інституційної спроможності парламенту дозволить зробити законодавчий орган більш ефективним», - підкреслив він.

Голова Верховної Ради наголосив на впровадженні реформ «настільки швидко і ефективно, наскільки це можливо». Для цього, за його словами, з’явились нові можливості, оскільки попередній Голова Верховної Ради Володимир Гройсман обраний Прем’єр-міністром України, тому є «сподівання на ефективну співпрацю і розуміння - з цього питання є спільна позиція».

Крім того, Андрій Парубій зазначив, що необхідно розширити співпрацю і комунікації не лише з новим Урядом, а й з експертним середовищем і громадянським суспільством.

«Без громадянського суспільства дуже важко проводити реформи. Це має бути цікаво і суспільству як учаснику процесу. Водночас, воно має нести спільну відповідальність за проведення реформ», - підкреслив Голова Верховної Ради.

Голова парламенту заявив про готовність та рішучість щодо максимальної активізації масштабного реформування, яке потрібно провести.

«Є всі передумови і достатньо політичної волі», - заявив він.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua