Андрій Парубій: Співпраця парламенту і Уряду - найважливіший фундамент для ефективної законодавчої діяльності (відео)
понеділок, 18 квітня 2016, 14:47

Завдання Верховної Ради – швидко та ефективно втілювати план реформ, демонструючи плідну співпрацю з Кабінетом Міністрів України.

Про це заявив Голова Верховної Ради, представник «Народного фронту» Андрій Парубій під час брифінгу після завершення Погоджувальної ради.

Він зазначив, що це була перша Погоджувальна рада, на яку були запрошені представники громадськості.

«Я вважаю, що співпраця з експертним і громадським середовищем має стати дуже важливим аспектом нашої законодавчої діяльності, щоб ті законопроекти, які готує парламент, мали відгук серед експертів і громадськості. Власне, сьогодні я закладаю початок цієї співпраці», - наголосив він.

«Люди, які глибоко знають Верховну Раду України, знають, як працюють комітети, я впевнений, зможуть забезпечити продуктивну і плідну підготовку законопроектів і на рівні комітетів, і на рівні прийняття рішень. Адже нам слід дуже швидко приймати рішення і проводити їх в різних напрямках», - заявив Андрій Парубій.

Голова парламенту також повідомив, що за результатами співпраці з Місією Пета Кокса, яка минулого тижня відвідала Верховну Раду, вже розроблений поетапний план реформування українського парламенту. При цьому Парубій додав, що деякі законопроекти з плану реформ будуть розглянуті вже цього пленарного тижня.

Крім того, Андрій Парубій заявив, що перед Верховною Радою сьогодні також стоїть важливе завдання - імплементувати  «дорожню карту» Україна – НАТО.

«Адже заступник керівника Генсекретаря НАТО Александер Вершбоу підтвердив, що НАТО готове розглядати заявку України, але за умови проведення необхідних реформ. І не лише в оборонній галузі та секторі безпеки, а й у всіх сферах суспільного життя. І я вважаю, що для України не лише європейська інтеграція, але й євроатлантична інтеграція є вкрай важлива, зважаючи на ті виклики, які стоять перед нами. Перш за все, це збройна агресія, яка здійснюється проти України Російською федерацією. Тому ці рішення мають прийматися швидко і ефективно», - резюмував він, анонсуючи вже перші кроки до реформ на поточному пленарному тижні.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua