Андрій Парубій: Верховна Рада планує ухвалити звернення до Євросоюзу та міжнародних організацій з проханням не визнавати вибори до Держдуми Росії
понеділок, 19 вересня 2016, 13:50

Голова Верховної Ради України, представник «Народного фронту» Андрій Парубій під час брифінгу у понеділок повідомив, що Верховна Рада у середу, 21 вересня, планує ухвалити звернення до Європейського Союзу та міжнародних організацій з проханням не визнавати вибори до Держдуми Росії, які відбулися у тому числі й на окупованих українських територіях.

За його словами, у середу буде час для резолюцій і звернень. «Очевидно, одним із звернень буде наш заклик до країн Європейського Союзу, до міжнародних організацій не визнавати вибори, які відбулися в Росії, оскільки вони проводилися на окупованих територіях. Ми формуємо вже з того приводу заяву», - сказав Андрій Парубій.

Голова парламенту повідомив, що «відбувається узгодження тексту заяви й напрацювання позиції, на якому рівні не визнавати вибори - чи лише на рівні депутатів, яких нібито обрали в Криму, чи загалом всієї Державної думи Російської Федерації. «Частина виборів, що відбувалась за пропорційною системою, ставить під сумнів результати усіх виборів», - уточнив він.

Андрій Парубій вважає, що по відношенню до депутатів, які балотувалися і вважають себе обраними російськими парламентаріями від тимчасово купованого Криму, мають бути введені санкції.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua