Андрій Парубій: Верховна Рада усіма силами підтримуватиме українську армію, бо це є головний союзник і гарант нашої безпеки і оборони (відео)
вівторок, 18 жовтня 2016, 16:11

Голова Верховної Ради України, представник партії "Народний фронт" Андрій Парубій оглянув зразки нової техніки, які Державний концерн «Укроборонпром»  представив на виставці у парламенті.

Спілкуючись з журналістами, спікер парламенту нагадав, що «сьогодні у Верховній Раді на розгляді стоїть блок законопроектів з питань безпеки і оборони». Андрій Парубій назвав важливим той факт, що «керівництво «Укроборонпрому» бере участь у засіданні парламенту, а у дворику Верховної Ради представлені новітні розробки української техніки вітчизняного виробництва».

За словами Парубія,  «Укроборонпром» вже зареєстрував і подав до Верховної Ради України 14 законопроектів, які дають можливість розвинути галузь у напрямку створення спільних підприємств з науковими установами та співпраці з ними для спільних наукових розробок. «Це  є пріоритетним для Верховної Ради України», - сказав він.

Андрій Парубій підкреслив, що «Верховна Рада є парламентом воюючої країни, і питання безпеки є для нас пріоритетними і найважливішими».

Тому, сказав він, - під час розгляду Державного бюджету у четвер  «передбачається запропонувати 5 % ВВП на підтримку сфери безпеки і оборони, а це – 129 млрд грн».

Також, нагадав він, нещодавно змінами до бюджету на потреби безпеки і оборони виділено 7 млрд. гривень додаткового фінансування.

«Бачимо спільний результат роботи держави і «Укроборонпрому»:  представлені сьогодні зразки техніки є унікальною зброєю сучасної гібридної війни. Ця техніка може керуватися дистанційно на відстані п’яти-двадцяти кілометрів і виконувати не лише бойові завдання, а й вивозити поранених з поля бою, підвозити боєприпаси», - наголосив Парубій.

Ця технологія, за його словами, є унікальною і для України, і для світу, і дає змогу зберегти життя наших воїнів, які виконують свої завдання.

«Життя і безпека наших воїнів лишається нашим пріоритетом», -  наголосив спікер парламенту.

У розмові з журналістами Парубій заявив, що «Верховна Рада України усіма силами підтримуватиме нашу армію, бо ми розуміємо, що це є наш головний союзник і гарант нашої безпеки і оборони».

 

ФОТОРЕПОРТАЖ можна переглянути ТУТ 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua