Андрій Парубій: Вибори на Донбасі можливі лише після відновлення там української влади
п’ятниця, 20 листопада 2015, 14:42

Вибори на тимчасово окупованому Донбасі можливі лише після повернення українського контролю над цими територіями.

Про це заявив представник «Народного фронту», Перший заступник Голови Верховної Ради Андрій Парубій в інтерв’ю «Укрінформу».

«Я вважаю, що вибори можуть відбутися на тих територіях тільки тоді, коли там буде забезпечено демократичний процес. Не якісь окремі технічні речі, а демократичний процес у комплексі», - сказав Парубій.

Перший віце-спікер підкреслив, що вважає неприпустимим проведення будь-яких виборів, «доки українці з інших регіонів не можуть приїхати в Донецьк, провести зустріч з громадою і подискутувати з ними з приводу майбутнього України без ризику смерті».

«Якщо ми дозволимо вибори на території, яку контролюють озброєні автоматами відморозки, то це не буде мати нічого спільного з виборами. Я говорив своїм німецьким колегам: чи ви собі дозволили б вибори, скажімо, в Баварії, якби якісь озброєні банди контролювали цю територію, а ваші війська не мали туди доступу? Це може бути будь-що, але це не називається вибори, бо немає нічого спільного з виборами», - наголосив Андрій Парубій.

«Тому моя позиція цілковито однозначна. Я вважаю, що поки там не буде забезпечений повний контроль української влади, поки не буде забезпечений повний механізм демократичних процесів, то можна будь-що проводити, але це не буде називатися виборами», - підкреслив перший віце-спікер.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua