Андрій Парубій взяв участь в урочистих заходах, присвячених другій річниці створення добровольчих батальйонів МВС
п’ятниця, 15 квітня 2016, 19:18

Голова Верховної Ради України, представник «Народного фронту» Андрій Парубій взяв участь в урочистих заходах, присвячених другій річниці створення добровольчих батальйонів МВС.

У своїй промові він згадав «ті буремні часи, коли лишень закінчився Майдан і буквально в перші ж дні російські окупанти зайшли на українську землю; і той розпач, який був від паралічу усіх силових структур та їхнього саботажу».

«Це був безмежний розпач, коли нашу землю захоплювали район за районом і силові структури були паралізовані і нездатні чинити тому опір, - нагадав Андрій Парубій. - Хлопці із Самооборони тоді для себе прийняли рішення – не поїхати по домівках, а йти і захищати свою землю».

За його словами, так народились добровольчі батальйони і так творилась історія.

Голова парламенту назвав український добровольчий рух унікальним явищем не лише в українській, а й у світовій історії. Він навів слова заступника Генерального секретаря НАТО Вершбоу щодо аспектів адаптації українських збройних сил і спеціальних спецоперацій до стандартів Північно-атлантичного Альянсу: «Зараз такий період, що багато в чому ми повинні у вас вчитися. Ви пройшли найбільш сучасну і нову війну». Андрій Парубій підкреслив: «І це є правда – ми дали відповідь одному з найсильніших агресорів світу. Добровольці – вчорашні викладачі, студенти, підприємці - взяли автомати і пішли на фронт, не маючи відповідної підготовки, а маючи лише велику силу духу, маючи великий рівень патріотизму і бажання захистити свою країну».

Він нагадав, як складно тоді було і надзвичайно важливо прийняти швидкі, правильні і ефективні рішення. «І добровольчий рух, як явище, став переломним у цій війні – в нашій війні за Україну», - підкреслив Голова Верховної Ради, зазначивши, що у системі МВС це питання набуло системного, всеукраїнського значення.

На думку Андрія Парубія, у ті часи творилась нова українська демократія і нова еліта. «За 25 років те, що ми називали політичною елітою, дуже часто не мало жодного відношення до слова «еліта», - підкреслив він, звертаючись до бійців добровольчих батальйонів. - Зараз, у ці дні, у нас твориться нова українська еліта, нова українська аристократія. І твориться вона переважно з вашого середовища – тих, хто пройшов бої, тих, хто знає, що таке смерть, тих, хто знає, що таке перемога. Таких людей неможливо ані купити, ані злякати».

Голова парламенту наголосив на необхідності пам’ятати, що є «спільний український фронт – ми повинні спільно йти до великої української перемоги». «Я вірю, що український добровольчий рух, який зупинив Путіна на Сході, який став явищем в українській історії, є не тільки історією – є великим майбутнім української держави, - сказав він. – А сотні тисяч талановитих командирів зможуть вивести Україну на новий, вищий рівень потужної, могутньої, сучасної європейської держави. І, вітаючи вас зі святом, я хочу побажати і вам, і усім нам перемоги. «лава Україні!». 

Андрій Парубій також вручив подарунки бійцям добровольчих батальйонів.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua