Андрій Парубій: Я поставлю на голосування питання про свою відставку одразу ж, як підпишу закон про мову (відео)
середа, 24 квітня 2019, 10:50

Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій заявив, що поставить на голосування питання про свою відставку одразу ж після того, як у якості спікера підпише ухвалений парламентом мовний закон.

Про це він заявив, коментуючи заяву народного депутата Писаренка про збір підписів за відкликання й відставку з посади спікера.

"Надійшла заява від депутата Писаренка про збір підписів за відкликання й відставку з посади Голови Верховної Ради Андрія Парубія. Я невідкладно дав доручення, як і у всі попередні рази, коли таку заяву подавав Рабінович, щоб депутатам негайно видали підписні листи. Я наголошую, що цей процес не буде затриманий ні на йоту. Збирайте підписи, колеги, і я вам обіцяю наступне: щойно будуть зібрані підписи - я негайно поставлю це питання на голосування", - повідомив Парубій.

"З одним нюансом: це станеться лише після того, як я, як Голова Верховної Ради, підпишу закон про українську мову. А цей підпис з’явиться незабаром", – додав він.

За словами Андрія Парубія, його дуже здивувала одна річ у цій заяві – "що, виявляється, для вас епоха беззаконня, несправедливості й безкарності завершена".

"Це сталося ще п’ять років тому, і протягом цього часу український парламент ухвалив усі закони для отримання безвізу, яким і ви сьогодні користуєтесь. Цей парламент ухвалив усі антикорупційні закони та закони для захисту національної ідентичності – мови, культури й телебачення", – наголосив він.

"Це, колеги, ваша епоха завершилась, і завершилась давно. Ви нас не повернете до епохи пітьми і брехні. І запам’ятайте, бо це важливо для кожного з вас: це ви тут голосували руками за "закони 16 січня", це ви з бойовиками проводили закон Колесніченка-Ківалова", – звернувся спікер до колишніх представників Партії регіонів.

"До тієї епохи український парламент більше не повернеться. Завтра ми будемо приймати закон про мову – демократично, публічно, без бойовиків. Бо український парламент має проукраїнську більшість, працює і буде працювати", – підсумував Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua